top of page
Sigurnost i zaštita podataka

IZJAVA O ZAŠTITI I PRIKUPLJANJU OSOBNIH PODATAKA I NJIHOVOM KORIŠTENJU

Korištenjem, posjećivanjem i pregledavanjem ovih mrežnih stranica prihvaćate i suglasni ste s prikupljanjem osobnih podataka korisnika potrebnih za realizaciju naših usluga. Svugdje na našim stranicama, na mjestima prikupljanja podataka, formularima i obrascima, nalaze se objašnjenja o svrsi prikupljanja i korištenja osobnih podataka korisnika. Za pristup većini naših usluga na našim mrežnim stranicama nije potrebna prijava, pa se stranice mogu koristiti bez otkrivanja identiteta korisnika. Međutim, za pristup nekim uslugama treba se prijaviti. Prilikom prijave treba popuniti određena polja (neka se obvezno popunjavaju, a druga po želji) te odabrati korisničko ime i lozinku. Korisnik nije nužan prijaviti se na našim stranicama. Tada će biti uskraćen za pregledavanje određenih djelova stranice.


Obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših korisnika i članova. Prikupljamo samo nužne podatke o korisnicima propisane Zakonom o udrugama i one koje su potrebne za realizaciju naših usluga. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni.


Našim partnerima (dobavljačima usluga) dajemo samo nužne podatke potrebne za realizaciju njihovih usluga. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.


Podatke prikupljene na ovaj način nikada ne koristimo u promotivne svrhe. Podatke koje koristimo u promotivne svrhe prikupljamo isključivo putem npr. Newsletter forme gdje je korisnik upoznat u koju svrhu će se koristiti njegova email adresa. Ukoliko  imate pitanja u vezi s navedenim ili želite s nama provjeriti stanje vaših osobnih podataka te ih ukloniti iz svih naših arhiva i zapisa, molimo vas kontaktirajte nas na email adresu info@huog.hr.

 

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Osobni podaci fizičkih osoba (članova Udruge) prikupljaju se u svrhu izvršavanja obveza propisanih Zakonom o udrugama. U svrhu zaštite istih, a temeljem Zakona o zaštiti podataka, Udruga postupa i u skladu sa svojim Pravilnikom o prikupljanju, obradi i zaštiti osobnih podataka.

Podaci se mogu prikupljati isključivo i jedino za unaprijed utvrđenu namjenu. Informacija o svrsi prikupljanja pojedinih podataka javno je dostupna na web stranici Udruge. Stručno i administrativno osoblje Udruge koje prikuplja i obrađuje osobne podatke dužno je poduzeti tehničke, kadrovske i organizacijske mjere zaštite osobnih podataka koje su potrebne da bi se osobni podaci zaštitili od slučajnog gubitka ili uništenja, od nedopuštenog pristupa ili nedopuštene primjene, nedopuštenog objavljivanja i svake druge zlouporabe, te utvrditi obvezu osoba koje su zaposlene u obradi podataka.

bottom of page